AFVALLEN DOOR KRACHTTRAINING? ZO DOE JE DAT ALS DAME BOVEN DE 50 JAAR!

krachttraining

Veel vrouwen vallen meerdere keren in hun leven af, of ze doen er een poging toe. Velen van ons willen afvallen door minder te eten in combinatie met meer beweging. Minder eten is zeker van belang, maar waak ervoor dat je ook niet té weinig gaat eten. In het begin zal je even afvallen, daarna zal het lichaam naar een spaarstand gaan om te overleven. Als je een keer meer eet dan is de kans groot dat het lichaam je voeding opslaat als vet.

Zelf heb ik ook regelmatig aan de lijn gedaan. Heeft het gewerkt

NEE. Ik hield het één of twee weken vol. Er ging wel iets van het gewicht af, maar niet veel. Heel frustrerend! Tegenwoordig pak ik het anders aan. Mijn persoonlijke aanpak lees je hieronder.

In de sportschool zie ik als Personal Trainer en leefstijlcoach veel vrouwen op de cardio-apparaten, waaronder: de loopband, fiets, crosstrainer en het roeiapparaat. Niet als warming up, maar voor 30 á 45 minuten of nog langer. Als ik ze vraag wat hun reden is waarom ze het apparaat gebruiken, krijg ik vaak als antwoord dat zij graag willen afvallen. Vinden ze het leuk om te doen? Nee, maar ze doen het om gewicht te verliezen. Weet jij hoelang je moet fietsen om 1 kilo af te vallen?

Om 1 kilo vet te verliezen moet je ongeveer 7000 kilocalorieën verbranden.

Om een voorbeeld te geven: een dame die 80 kilo weegt en ongeveer 20km per uur fiets verbrandt ongeveer 550 kcal per uur. Deze dame moet ongeveer 12 uur fietsen om 1 kilo vet te verliezen. Een leuk vooruitzicht? Nee toch?

Wat ik jou aanraad: Ga aan krachttraining doen! En dan hoor ik je al denken: “Ik wil er niet uitkomen te zien als een bodybuilder”. Geloof mij: dat gebeurt ook echt niet. Kijk eens op je heen, zie jij veel vrouwen die er zo uit zien? Waarschijnlijk niet. Dit komt omdat wij niet zoveel testosteron in ons lichaam hebben als mannen. Daarnaast moet je van dat resultaat iedere dag uren doorbrengen in de sportschool.

Door krachttraining beschadig je je spieren in je lichaam een beetje. Dit klinkt misschien gek, maar jouw lichaam wil deze beschadigingen herstellen en heeft daarvoor energie nodig.

En daarom is het belangrijk dat wij, dames die de 50 gepasseerd zijn, aan krachttraining gaan doen! Je lichaam haalt deze energie uit je voeding en-/of uit je vetcellen. Het mooie hiervan is weer dat je niet echt op dieet hoeft, je lichaam heeft juist energie nodig.

Wel is het belangrijk om zeker in het begin te monitoren hoeveel jouw lichaam nodig heeft aan energie. Eet jij net wat minder dan dat jouw lichaam nodig heeft? Dan kom je in een negatieve energiebalans en val jij op een gezonde manier af. Een gezonde manier om af te vallen, is door 500 kilocalorieën minder te eten op een dag. Zo val je ongeveer een pond per week af.

Zelf ben ik door het nauwkeurig bijhouden van mijn voeding in combinatie met krachttraining 18 kilo afgevallen. De eerste kilo’s ben ik verloren door 10 dagen Sportvasten. Hier zal ik in één van mijn  blogs meer over vertellen.

Om 18 kilo af te vallen, heb ik hard moeten werken. Zo was ik 3 á 4 keer per week in de sportschool te vinden. Zo heerlijk. Het gaf mij energie, ik begon steeds lekkerder in mijn vel te zitten en dat straalde ik ook uit. Ik ben zo blij met het resultaat! Het heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven. Ik ben nu trots op mijn eigen lichaam en ik weet zeker dat ik dat uitstraal!

Ben jij na het lezen van deze blog overtuigd van het resultaat van krachttraining? Neem dan contact met mij op! Samen gaan wij aan de slag met krachttraining, zodat jij straks ook lekker in jouw vel zit!