DE POSITIEVE EFFECTEN VAN KRACHTTRAINING OP LICHAAM EN MAAR ZEKER OOK VOOR JE GEEST.

krachttraining met personal coach

Dat krachttraining veel positieve effecten heeft op het lichaam, wisten we al. Het is goed voor je hart, voor het verbeteren van je bloedsomloop en sterkere botten. Het helpt om blessures te voorkomen en kan bijdragen bij het afvallen. 

Maar wist jij dat het ook goed is voor je GEEST?

RUST IN JE HOOFD

Als je aan krachttraining doet, ben je gefocust. Door te focussen, krijg je rust in je hoofd. Je bent met de oefening bezig om deze goed uit te voeren. Neem als voorbeeld de Leg Press.  Het apparaat waarbij je een plaat wegdrukt met je voeten. Deze is goed voor je bovenbenen, billen en hamstrings. Ik als personal trainer leer jou de juiste techniek aan en laat  je voelen dat er meer herhalingen mogelijk zijn. Ik stimuleer jou om door te gaan, waar jij zelf misschien zou stoppen. Je kan de Leg Press 10 herhalingen met 75 kg goed uitvoeren, maar vandaag wil je écht 12 herhalingen halen. Dan ben je met je gedachten bij deze oefening. Focus. Op dat moment denk je echt alleen aan deze oefening om de 12 herhalingen te halen! Door deze focus ben je bezig naast krachttraining bezig met je geest! 

DOORZETTINGSVERMOGEN

Als we doorgaan met hetzelfde voorbeeld, dan komt jouw doorzettingsvermogen naar voren. Je wilt écht die 12 herhalingen kunnen. Misschien lukt het vandaag niet, maar de volgende keren als je weer de Leg Press gaat trainen lukt het zeker. De drang om de 12 herhalingen te halen komt naar boven. Doorzettingsvermogen noemen we dat toch? De motivatie om 12 herhalingen te halen wordt sterker en sterker.

ZELFVERTROUWEN

YES! De 12 herhalingen met de Leg Press heb je gehaald. Super en gefeliciteerd. Wat heeft jouw doorzettingsvermogen, jouw zelfvertrouwen gebracht? Een boost, nietwaar? Je bent blij dat je de 12 herhalingen hebt gehaald. Ik weet zeker dat het je een kick geeft en dat je de volgende keer zal proberen om het met 77,5 kg te doen of geen 12 herhalingen maar 13. Zo verleg jij elke keer je grenzen.

COMFORTZONE

De eerste keer haalde je net 10 herhalingen met 30 kg. Wie had dat gedacht, toen je begon met krachttraining dat je die 75 kg weg kon drukken bij de Leg Press? Je verlegt je grenzen, dat heet uit je comfortzone stappen. 

Misschien was jouw comfortzone al om de sportschool binnen te stappen omdat je het eng vond.

GELUKKIGER

Door te sporten maak je het gelukshormonen aan zoals serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine. Je slaapt hierdoor beter en dit geeft je meer energie voor de volgende dag, waardoor jij je gelukkiger voelt. 

Ik ,als personal trainer, help jouw persoonlijke doelen te behalen, met de juiste techniek en voedingsadvies. 

Meer weten? Lees dan hier verder wat ik voor jou kan betekenen of neem gerust contact met mij op. PT Rosé, Personal Trainer in Sport en Voeding.