HOE WORD IK EEN PERSONAL TRAINER?

personal trainer

Ik wil graag met je delen hoe ik uiteindelijk personal trainer ben geworden. Ik ga daarom terug in de tijd en wel naar juni 2013.

Ik had een leuke baan als commercieel medewerker binnendienst in Nieuwegein. Het bedrijf ging verhuizen naar Amersfoort. Aan mij werd gevraagd of ik de buitendienst wilde gaan ondersteunen en de webshop wilde gaan beheren met daaruit voortkomend, het offertebeheer.
Ik voelde me zeer vereerd.

Met veel enthousiasme ben ik begonnen aan deze mooie nieuwe uitdaging. Helaas viel dit tegen, ik werd er niet gelukkig van en daarom heb ik meerdere malen gevraagd of ik terug kon naar mijn oude functie.
Ik ging met tegenzin naar mijn werk, en thuis werd ik er ook niet gezelliger op. Helaas was teruggaan geen optie en ontslag volgde. Het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel.
Het heeft me heel veel verdriet gedaan, slecht geslapen, veel huilen,waarom ik?

Waarom mocht ik niet terug naar mijn oude functie?
Het heeft maanden geduurd om het een plekje te geven, dat de boosheid afnam, het van me af te kunnen zetten. Heb jij zo iets wel eens meegemaakt?

Mensen om me heen zeiden nu kan je gaan doen wat je leuk vind.
Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kom ik er achter wat ik leuk vind?
Weet jij het? Wat ik wel wist, is dat ik graag mensen wilde gaan helpen.
Op een gegeven moment kwam ik de opleiding Personal Trainer tegen.
Ja dat wil ik doen! Ik heb zelf aan vele sporten gedaan, sport en beweging hoorde gewoon in mijn leefstijl. Ja dit wilde ik gaan doen!
Maar ja, als ik wat wil, dan moet het wel perfect! Mijn valkuil? Herken jij dit ook? Ik heb me ingeschreven voor de opleiding,

Niet 1 module, nee gelijk het gehele pakket van 4 modules. Fitvak A en B, business en basiskennis voeding voor sporters. In september 2014 ben ik aan de opleiding begonnen. 10 zaterdagen, om de week, veel leren over welke bewegingen er allemaal zijn, welke botten en spieren. Het leren ging me redelijk makkelijk af.
Wat je dan leert is welke spieren je waarvoor nodig hebt bij welke beweging. Ja ik kwam wel in de sportschool en ik deed de oefeningen maar hoe die oefeningen allemaal heten? Geen Idee.

Die mocht ik ook nog allemaal leren. Na deze 10 zaterdagen moest ik examen doen.
Zowel schriftelijk als mondeling en een praktijk les. Om een les te kunnen geven hoort voorbereiding bij; wat wil ik ze deze les leren en welke oefeningen, warming up, training en cooling down?
Oh wat was ik zenuwachtig. Ken je dat gevoel in je buik , en je zelf afvragen doe ik het wel goed, wat zullen de examinatoren er van vinden? Gelukkig ik ben geslaagd en Fitvak A had ik binnen.

Ik mocht me nu fitnessinstructeur noemen.
Door naar FitvakB, want met dit papiertje mag ik me pas Personal Trainer noemen. Nog eens om de week 10 zaterdagen naar cursus.
Veel achterliggende informatie tot mij genomen, 1 persoon begeleidt naar haar fitness doel.
Een dame die een kindje gekregen had en last had van haar bekken en nu niet haar beroep op straat kon uitoefenen maar achter een bureau moest zitten.
Zij wilde begeleid worden, om terug de straat op te kunnen, daarvoor had ze krachtoefeningen nodig om haar spieren sterker te maken.
Ik heb haar in de weken dat de opleiding duurde begeleidt samen met mijn stagebegeleider. Welke oefeningen moet ik met haar doen en met welke intensiteit.
Regelmatig vroeg ik me af doe ik wel goed, geef ik haar wel de juiste oefeningen, motiveer ik haar voldoende of moet het ietsjes minder?
Wat een vragen speelde er allemaal door mijn hoofd. Na een half jaar heeft zij haar coopertest gedaan en mocht zij de straat weer op.
Wat fijn en een heerlijk gevoel voor mij. Ze had de test gedaan binnen de tijd en bovenal ze had geen last meer van haar bekken. Wat was ik blij!
Daarna moest ik mijn stageverslag nog verdedigen. En weer was ik erg zenuwachtig voor het mondelingen examen. Wat gaan ze vragen?
Hoever gaan ze doorvragen? Yes, ik was geslaagd. Super blij ik mocht me nu echt Personal Trainer noemen.
Ja en dan begint het echte werk pas echt als Personal Trainer. Met mijn diploma op zak. Waar ga ik werken? Hoe kom ik aan klanten?

In de tussentijd had ik al wel nagedacht hoe ik mijn bedrijf wilde noemen. PT Rosé, vond ik wel lekker klinken, vind je niet? Het rijmt ook nog.
Op naar de Kamer van Koophandel.
Heel fijn dat ik bij mijn sportschool om de hoek, die net geopend was, in januari 2016 op ZZP-basis mocht starten. Mijn mooie reis ging beginnen als Personal Trainer. Met vallen en opstaan heb ik veel geleerd en bijgeleerd. Hoe kom ik aan klanten? Doe ik het wel goed?
Welke oefeningen of combinatie oefeningen doen andere personal trainers. Zelf ben ik ook met een personal trainer, coach aan de gang gegaan. Het gaf mij de bevestiging dat ik het nog niet zo verkeerd deed.

Niet alleen het diploma gehaald voor Personal Trainer, maar daarna ook de opleiding tot voedingsdeskundige (gewichtsconsulent). Deze opleiding ben ik begonnen omdat veel klanten wilde afvallen en ik ze graag goed wilde begeleiden. Ik wilde veel kennis en kunde hiervoor in huis hebben. Dus ik ging weer bijna een jaar naar school om alle kennis tot mij te nemen.
Daarna volgde ik de opleiding leefstijlcoach. Ja zoals ik al eerder had aangegeven, als ik ergens voor ga dan wil ik ook veel weten. Of komt dit door mijn onzekerheid? Ik denk het wel, of eigenlijk ik weet het wel zeker.
Terug kijkend heb ik veel geleerd, klanten komen maar gaan ook weer.
Klanten getraind naar hun doelen. Vele wilden afvallen, andere wilden juist meer spiermassa hebben, of jonge meiden rondere billen.
Nu ben ik Hoofdtrainer bij Basic Fit te Nieuwegein, op een super mooie locatie. Mijn team bestaat uit mezelf en 2 andere goede personal trainers. Wat heb ik al veel bereikt, ik ben trots op mezelf. Ik kijk uit wat nog komen gaat!
Blijf jij mij volgen?