WANNEER NEEM JIJ JE EERSTE PAASEITJE?

paaseitjes

Half februari zag ik volgens mij al de eerste paaseitjes in de winkels liggen. Nu al dacht ik. Het is nog lang geen Pasen. Carnaval moest nog komen, 6 weken na Carnaval is het Pasen. Niet dan ik carnaval vier, wel heb ik op school geleerd hoeveel weken na carnaval Pasen en Pinksteren is.

In mijn beleving komen er elk jaar nieuwe smaken bij. Ik zal ze niet allemaal opnoemen die ik gezien heb, nee ik heb ze ook nog niet geproefd. Want ik weet als je er 1één op eet, die smaken naar meer, voor je het weet is het schaaltje leeg. En ook nog eens te bedenken dan chocola niet mijn eerste keus is. Wel zijn mijn favoriete smaken karamel zeezout en witte chocola. Welke smaak vind jij het lekkerst?

Vroeger haalde ik de Paaseitjes een week of drie vier voor Pasen in huis. Zo’n lekkere grote zak van 1 kilo met diverse smaken erin. Ja en dan is het weekend voorbij en dan was helaas de zak met eitjes leeg. Niet door mij alleen hoor, ook mijn partner en 2 kinderen konden er niet vanaf blijven. De week erop kocht ik dan weer zo’n zak want het is toch tenslotte weekend. Je raad het al…. ook die gingen op.

Nu ik koop de eitjes pas het weekend voor Pasen. Dan kan ik niet in de verleiding komen. Al de paaseitjes die je tot dan hebt kunnen weerstaan is alleen maar winst. Vanaf wanneer haal jij Paaseitjes in huis? Hoe slecht of goed is nu één paaseitje? Goed en slecht eten bestaat in mijn ogen ook niet. Het is de hoeveelheid die je tot je neemt. Eén à twee paaseitjes kan geen kwaad. Wat zit er nu in één paaseitje? Totale calorieën 41 waarvan 2,4 gram vet is, 4,9 gram koolhydraten suiker dus en 0,5 gram eiwitten. Als je dus maar 1 eitje eet kan dat echt geen kwaad en kom je hier niet van aan. Wel als je gaat nadenken hoeveel eitjes je in een het Paasweekend opeet. Het is tenslotte maar één keer per jaar Pasen. Wees eens eerlijk hoeveel eitjes heb jij er al op?

Geniet, maar eet met mate!