WAT HEEFT SPORTVASTEN MIJ GEBRACHT?

sportvasten

Ik heb wel eens vaker aan vasten gedaan. Nu was het nodig om een omslagpunt te bewerkstelligen. Ik verwachtte een soort hongerklap. Die bleef uit. Het enige waar ik me wel even overheen heb moeten zetten is de smaak van dat aminozurendrankje. Daar had ik graag een hartige voor gehad i.p.v. een flauw aardbeien ‘luchtje’ dat niet eens zoet smaakte.

Toen ik  aan sportvasten begon merkte ik dat ik me vrij voelde om meer te bewegen; het was leger in mijn hoofd. Ik was scherper (qua concentratie) door het prettige gevoel in mijn maag. Je kunt niet van
honger spreken maar van trek. Het was een apart gevoel in mijn maag; waardoor ik voelde dat er wat ging gebeuren. Ik verloor weer eens kilo’s. Het hoefde niet snel maar ik wilde die kilo’s wel kwijt voor
langere tijd. Dat is gelukt. Ben anders blijven eten en pas soms nog eens vasten toe.

Alleen in tijden van stress kan de chocola me nog wel eens aankijken. Dan is het ook moeilijker om te vasten. Soms komt er dan 1 à 2 kilo bij. Dan komt het weer aan op een weekje balansen. Ik meen dat het ook niet altijd op wilskracht aankomt maar dat ook slaap, ontspanning en vanzelfsprekend goede voeding (ook de geestelijke), bijdraagt aan een goede basis.

Maya