DAGBOEK SPORTVASTEN

VOOR WE STARTEN:

Het is zondagavond, morgen start ik met sportvasten. Best spannend al zeg ik het zelf. Ga ik het gemakkelijk volhouden of worden het een loodzware tien dagen? Mijn naam wordt al geassocieerd met eten, dus dit wordt een uitdaging.

DAG 1:

Dag 1, we gaan beginnen! Ik heb er zin in, maar ik vind het ook spannend. Hoe gaat het bevallen? Zal ik veel honger hebben?

De honger begon al vroeg. Ik stapte in de auto naar werk en mijn buik begonnen al te rommelen. Niet de start waar ik op gehoopt had. Toen ik op kantoor aan kwam, ben ik direct gaan ontbijten. Een sapje en wat fruit. Het hongergevoel verdween, yes! 

Normaal red ik het vanaf 09.30 uur tot 13.00 eigenlijk niet zonder snack, terwijl ik goed ontbijt. Maar vandaag ging het me goed af. Rond 13.30 ging ik aan de salade. Ondanks de weinige ingrediënten, smaakte het prima. 

Rond 15.30 begon ik toch wel aardig trek te krijgen. Ik had zoiets van; als het vandaag al zo zwaar is, hoe wordt het dan de andere dagen? Dus om mezelf voor te bereiden, bekijk ik het menu voor morgen en wat zag ik staan? Pistachenoten! Shit, die ben ik vandaag helemaal vergeten!

En ondanks dat ik dat ik mijn pistachenoten vergeten was, heb ik het volgehouden tot het avondeten op water. Het vraagt wat doorzettingsvermogen, maar aan het eind was ik trots dat ik me niet aan iets anders vergrepen had!

Wel ging ik met een kleine achterstand het avondeten in. Ik had namelijk (het was 19.00) wel aardig honger gekregen na enkel een salade. Maar het avondeten voor dag één is prima vullend. Ik heb gelijk het eten voor dag 2 klaargemaakt en ben een half uur gaan wandelen. Dag 1 zit erop! Goed volbracht en dat met een extra uitdaging 🙂

DAG 2:

Zo, wat een start! Ik had verwacht dat er weinig gebeurd zou zijn, maar toen ik op de weegschaal stond was er een kilo af. Wow!! En daarnaast ook nog een centimeter 💪🏻

Vol goede moed begonnen aan de dag en eigenlijk was het prima vol te houden! Zonder al te veel honger begonnen aan het avondeten en daarna een stukje gaan rennen voor de beweging. Niks mis mee!

DAG 3:

Na 2 dagen niks eten dacht ik dat al mijn eten verteerd zou zijn en dat ik niet zo veel afgevallen zou zijn, maar bam! Bijna een kilo eraf en zelfs 1,5 centimeter omtrek 🤩

Ik begon de dag met een wandeling waardoor de honger meeviel en ik pas om 10.30 ontbeet. Echter kwam hierna de honger vrij snel. Rond 12.30 begon mijn buik al te knorren. Met een kopje koffie en een fles water mijn lunch uit kunnen stellen tot half 2. Maar doordat er veel wordt afgebouwd, merkte ik dat ik vrij snel na de lunch weer honger kreeg. Al met al een wat lastigere dag. Maar goed veel water en koffie drinken en dan kom je hem door. Op naar morgen!

DAG 4:

Aangezien het gister zo zwaar was, had ik weinig goeds verwacht voor vandaag, maar dat viel reuze mee! Tegen alle verwachtingen in, viel het reuze mee vandaag. Ik kon mijn ontbijt uitstellen tot 11.00 uur waardoor ik goed de dag door kwam. Rond 14.15 gaan lunchen aangezien er toch wel een hongergevoel kwam. Snel na het nemen van de shake trok dat gevoel weg, maar even later kwam er een dipje. Mijn tip; wacht minimaal een uur voordat je bijvoorbeeld een bouillonnetje neemt omdat je het niet trekt. Na een uurtje merk je dat het mindert. Zo nog een stukje fietsen en dan zit 2/3e van het zware deel erop 😉Op naar de andere twee vastendagen!💪🏻

DAG 5:

Over dag 5 kan ik kort en krachtig zijn, het was een eitje! Je bent gewend aan het weinige eten, dus is het minder lastig om het vol te houden. Wel merk je dat je na het sporten even een dipje hebt, maar dat trekt wel weer weg. Op naar vastendag 3 en oh wat heb ik zin om weer iets te eten!

DAG 6:

Vastendag 3, yes bijna weer eten! Ik stond vanochtend wat beroerder op, een beetje wiebelig. Maar gelukkig is het weekend. Daarom rustig opgestaan en de shake genomen. Nu enige tijd rustig zitten trok het gevoel weg. 

Toen ik wilde gaan sporten, kwam het gevoel toch weer terug. Daarom wat rustiger aan gedaan. Na het sporten rustig een theetje gedronken en toen trok het gevoel weer weg. De rest van de dag rustig aan gedaan en prima doorgekomen. 

DAG 7:

Yes!! Ik mocht weer eten, hoe heerlijk!! Op voorhand had ik al verwacht, dat dit makkelijkere dagen zouden worden en dat klopt! Na alleen 2 stuks fruit had ik genoeg energie om de vloer te dweilen en een stuk te gaan fietsen. Het zal vanaf vandaag dus alleen maar makkelijker worden! 

DAG 8:

Op dag 8 bouw je al snel op met eten. Zeker met de shakes ernaast is het goed vol te houden. Naast een klein beetje trek in de ochtend, heb ik 0 honger gehad. Aangezien het heerlijk Nederlands weer is, ben ik in de sportschool gaan fietsen. Ruim 11 kilometer in 25 minuten, zo veel energie had ik!

DAG 9:

Waterfietsen it was vandaag! Droog vertrokken en als een verzopen katje thuis gekomen. Daarom maar 15 minuten gefietst, maar de extra kilo’s van het water en het hogere tempo maken het goed toch?😜

Verder was er weinig bijzonders vandaag. 0 honger gehad dus de dag prima doorgekomen!

DAG 10:

Toen ik het schema voor vandaag zag dacht ik, pfiew, ik eet nooit zulke grote maaltijden. Ik ben meer van de meerdere kleintjes. Al ben ik wel een groot fan van ontbijt. Omdat ik altijd stevig ontbijt, kreeg ik rond 12.00 uur honger. Om 12.45 ben ik gaan lunchen en daar heb ik het de hele dag goed op vol gehouden tot 19.00 uur. Het avondeten was ook vullend genoeg, daarna heerlijk gefietst. Mooie afsluiting van het traject. 

Nu alles klaar is;

Nu alles klaar is ben ik blij dat ik het heb gedaan! Sinds de start ben ik 4 kilo en 9 centimeter kwijt. Het is met ups en downs gegaan, ik heb een aantal keer op het punt gestaan om te stoppen, maar ik heb doorgezet. Afgezien van een aantal moeilijke momenten, was het goed vol te houden. Ik zou het zeker aanraden! En mocht je het gaan doen, plan je vastendagen dan op dagen dat je druk bent. Dan vliegen ze voorbij!

De begeleiding van mijn coach Rosé was het steuntje in de rug wat ik nodig had om door te gaan op de lastige momenten. Je kunt haar even appen om je hart (zo nu en dan frustratie 😀) te luchten of om twijfelgevallen te bespreken. Top gedaan!